Kuře na zelí

16. listopadu 2012 v 5:00 |  Dobroty
V sobotu jsem udělala k obědu kuře na zelí s bramborovým knedlíkem. Nedalo to moc práce - mám ráda rychlá jednoduchá jídla - a úspěch rodiny byl podle mne zaručen.


Tady je recept:

6 ks kuřecích stehen
2 balení kysaného zelí
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky kmínu
1 lžíce grilovacího koření
máslo
olej

Pekáček napřed vyložím pečícím papírem. Nemám pak tolik práce s čistěním zapečeného pekáče. Do pekáčku dáme kysané zelí i s částí nálevu. Tím nálevem to vlastně podlijeme. Na zelí dáme okořeněná kuřecí stehna. Ta poklademe plátky másla a pokropíme olejem (množství každý dle vlastní chuti či diety). Zakryté pečeme asi 1 hodinu. Pak jen necháme dopéct, aby se vypekla kůže na kuřeti.
Nejraději jíme s bramborovým knedlíkem, ale může se vlastně s čímkoliv. Fantazii a chutím se meze nekladou.

Dobrou chuť! Usmívající se
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 renuška renuška | Web | 16. listopadu 2012 v 7:26 | Reagovat

My téhle dobrotě říkáme "kuře alá kachna" a naučil mě to dělat můj milý. Podáváme k tomu knedlík houskový a je to žůžo. Ovšem máme vychytáno, že je lepší ještě trochu podlít olejem a nechat pěkně zelí vypéct, ono pak má vynikající šmak. :-p

2 Intuice Intuice | E-mail | Web | 16. listopadu 2012 v 8:15 | Reagovat

[1]: Jé, děkuji za upozornění! :-) Já to tam zapomněla napsat! Hned dopisuji. Jinak by to opravdu asi nemělo šmak a bylo by to vyschlé! Vždyť vidíš, jak se mi to tam všechno blýská! :-)

3 danielinama danielinama | Web | 16. listopadu 2012 v 8:20 | Reagovat

Děláš mi chutě. Budu muset kuře na zelí konečně vyzkoušet :-) já ho totiž dělám (taky čtvrtky) klasicky jako "kachnu", zelí vařím zvlášť.

4 Intuice Intuice | E-mail | Web | 16. listopadu 2012 v 8:24 | Reagovat

[3]: Děkuji! Dělávám taky buď stehna nebo čtvrtky kuřete, podle toho, co zrovna mám doma. Je to takhle rychlejší, zamažeš jen jeden pekáč a zelí je opravdu chutnější tím, jak se vypeče z masa ta šťáva. Zkus! :-)

5 VendyW VendyW | E-mail | Web | 16. listopadu 2012 v 12:33 | Reagovat

Tenhle recept také dělám a mám ho ráda, já mám zase jinou vychytávku, nejdřív vrstvu zelí, na něj plátky anglické, pak to kuře a celé podlít flaškou černého piva. A nechám péct do křupava. Tím pivem a tím co pustí ta slanina to kuře podlévám....je to velice vděčný recept a vždycky má úspěch...

6 Vendy Vendy | Web | 16. listopadu 2012 v 17:47 | Reagovat

Tohle jsem jedla asi dvakrát a příjemně mě překvapilo, že kuře ala kachna (tedy kuře takto vypíkané) chutná vážně jako kachna a zelí s knedlíkem se k tomu dobře hodí.

7 Intuice Intuice | E-mail | Web | 16. listopadu 2012 v 17:49 | Reagovat

[5]: Tak tenhle Tvůj recept neznám! Děkuji za tip, ráda vyzkouším! :-)

8 Intuice Intuice | E-mail | Web | 16. listopadu 2012 v 17:50 | Reagovat

[6]: Je to fakt moc dobré, rychlé i bych řekla levné. :-)

9 Helena Helena | Web | 16. listopadu 2012 v 18:49 | Reagovat

Kuře se zelím jsem už taky dělala,ale zvlášt'.Tvoje dílo vypadá zajímavě,a myslím,že chutná skvěle. :-)

10 Lilly Lilly | E-mail | Web | 16. listopadu 2012 v 19:30 | Reagovat

To vyzerá výborne *slintá*

11 Intuice Intuice | E-mail | Web | 16. listopadu 2012 v 19:34 | Reagovat

[10]: děkuji!

12 Petra Petra | Web | 16. listopadu 2012 v 19:41 | Reagovat

Tohle dělává babička a vždy to má úspěch...je to chutí takový něco mezi kuřetem a kachnou vlastně:-)

13 Jarmila Jarmila | Web | 16. listopadu 2012 v 19:42 | Reagovat

Kuře se zelím a knedlíkem už jsem jedla, ale pečené a vařené vše zvlášť. Tenhle recept vyzkoušíme.
Díky za tip. :-)

14 pizlik1 pizlik1 | E-mail | Web | 16. listopadu 2012 v 19:43 | Reagovat

Kuře se zelím je docela dobrota. Dělala to i moje maminka. :-)

15 Intuice Intuice | E-mail | Web | 16. listopadu 2012 v 19:44 | Reagovat

[12]: Je to prostě dobrota! :-P

16 Intuice Intuice | E-mail | Web | 16. listopadu 2012 v 19:45 | Reagovat

[13]: Rychlé, bez špinění hodně nádobí, a nasáklé šťávou, mňam! :-)

17 Intuice Intuice | E-mail | Web | 16. listopadu 2012 v 19:45 | Reagovat

[14]: Moje maminka neznala. :-)

18 Fredy Kruger Fredy Kruger | 16. listopadu 2012 v 21:33 | Reagovat

" Poslední kuře na zelí
já snědl jsem tuto neděli !
Nemám již žádná kuřata !"

.... Yann Wolemann  utáh si kaťata...
" Hladovku nyní započnu !"

.... Muž chtivě se dívá na kvočnu
s malými kuřátky na dvoře ....

" Jenom dík této potvoře !
Pomalu rostou ti ! vše z tvojí viny !
Muž rozčilen zahrozil, ... kapou mu sliny ....

19 Kitty Kitty | E-mail | Web | 16. listopadu 2012 v 22:24 | Reagovat

Téda! Já kuře můžu s čímkoliv. Jen kůžičku musím dávat psovi nebo Pepínovi - nerada... ;-)  :-)

20 Intuice Intuice | E-mail | Web | 16. listopadu 2012 v 22:26 | Reagovat

[19]: Jsme na tom kupodivu stejně. Taky nejím kůžičku! Psa sice doma nemám, ale dávám ji doma ostatním spolubydlícím a v práci kolegyni! :-)

21 Katka Katka | Web | 16. listopadu 2012 v 22:43 | Reagovat

Tenhle recept je u nás taky oblíbený. Se slaninou jako psala VendyW. Jednoduchý a výborný.

22 Katka Katka | Web | 16. listopadu 2012 v 22:45 | Reagovat

[19]: Já ráda i tu kůžičku. A vždycky jak ho dopeču, mám pocit, že bych ho nejraději "sežrala" hned a celé a sama a samotné bez přílohy... Jednou si ho stejně udělám ...:)

23 Janka Janka | Web | 16. listopadu 2012 v 22:53 | Reagovat

To je jako naschvál. Proč jsi nepřišla s tímto receptem včera?
Manžel chtěl na zítra kuře a já jsem si ho chtěla rozpéct už dnes a pořád jsem chtěla něco nového, nějaký nový recept, ale zůstala jsem u osvědčeného. Škoda. Tak příště udělám se zelím. Máme ho naloženého víc než dost. :-)  :-)  :-)

24 Intuice Intuice | E-mail | Web | 16. listopadu 2012 v 22:59 | Reagovat

[22]: No příloha mne u tohoto pokrmu taky tolik neoslovuje. :-P

25 Intuice Intuice | E-mail | Web | 16. listopadu 2012 v 23:00 | Reagovat

[23]: No vidíš, kuře máš, zelí máš...a neznáš! Tak příště! Nejsi snad na tom světě dnes naposled! :-)

26 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 16. listopadu 2012 v 23:35 | Reagovat

Já to znám  s plátky Hery, bez oleje- a je to taky moc dobré. Dal mi to už dávno jeden pán, co rád vařil. S tím pivem to taky dal a nebo pečené kuře v l kg soli- zcela bez mastnoty-nasypat sůl, dát čtvrtky kuřete a zbytek soli nahoru tak, aby byly celé zakryté. Hodinu péci mezi dvěma pekáčky. :-)

27 Intuice Intuice | E-mail | Web | 16. listopadu 2012 v 23:38 | Reagovat

[26]: Jo, kuře v soli jsem už taky někdy dělala! Taky dobré, dietní, kůžička křupavá - tu  můžu, ta není mastná! :-)

28 Alis Alis | Web | 17. listopadu 2012 v 18:44 | Reagovat

Tak tenhle recept se mi moc zamlouvá :-)Mám ráda jednoduchá a rychlá jídla!

29 Intuice Intuice | E-mail | Web | 17. listopadu 2012 v 19:14 | Reagovat

[28]: Ano, obojí splňuje, jednoduché a rychlé! A chutná! :-)

30 grafic-soul grafic-soul | Web | 19. listopadu 2012 v 8:21 | Reagovat

týjo kure bych si dala, dlouho sme ho doma nemeli :D

31 Intuice Intuice | E-mail | Web | 19. listopadu 2012 v 8:46 | Reagovat

[30]: Tak zkus! Je výborné a rychlé! :-P

32 dobreazdrave.cz dobreazdrave.cz | Web | 2. prosince 2012 v 13:20 | Reagovat

Dobrá inspirace, rozhodně vyzkouším!

33 Intuice Intuice | E-mail | Web | 2. prosince 2012 v 16:52 | Reagovat

[32]: Fakt dobré. A k tomu rychlé a zdravé! :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama