Šunkofleky

20. ledna 2013 v 9:43 |  Dobroty

Včera jsem pekla šunkofleky. Asi je každý zná, přesto napíšu recept:

Potřebujeme:
3/4 kg uzeného (může být bůček, žebra, krkovička, koleno, krůtí stehno) 1,5 balení těstovin - flíčky,
olej, 4 vajíčka sůl a pepř

Postup:
Uzené uvaříme a nakrájíme na kousky.Těstoviny uvaříme v osolené vodě a pak scedíme. Smícháme uzené, těstoviny, 4 vajíčka a trochu oleje na promaštění.Vložíme do olejem vymaštěného pekáče a uhladíme. Dáme zapéct do trouby. Peču tak dlouho až to má zlatavou barvu. Asi 35 - 40 minut na 170°.


v pekáči - dopečeno

detail


vykrojeno z pekáče

Dobrou chuť!
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Jana Jana | E-mail | Web | 20. ledna 2013 v 9:54 | Reagovat

Mňamka.Já je někdy dělám i nepečené,bez vajíček.

2 Intuice Intuice | E-mail | Web | 20. ledna 2013 v 10:00 | Reagovat

[1]: To už pak asi není taková bašta! Ale jistě je to zdravější! :-)

3 Jana Jana | E-mail | Web | 20. ledna 2013 v 10:07 | Reagovat

[2]: Dcera to tak má radši,tak to někdy dělám kvůli ní.A naše maminka ta je nikdy nezapékala a dělala je i jen se salámem a taky jsme to jedli :-)

4 Intuice Intuice | E-mail | Web | 20. ledna 2013 v 10:11 | Reagovat

[3]: To je právě to, na co je člověk zvyklý z dětství, to má rád i v dospělosti. U nás to tatínek vždy pekl v troubě a tak to mám takhle raději. :-)

5 VendyW VendyW | E-mail | Web | 20. ledna 2013 v 10:25 | Reagovat

Když máš víc času, nebo si to uzené uvaříš den předem, tak v tom vývaru uvař ty těstoviny, jsou ještě chutnější ;-)

6 Intuice Intuice | E-mail | Web | 20. ledna 2013 v 10:28 | Reagovat

[5]: To určitě ano! Já tentokrát měla uzenou rolku a ta už byla předem uvařená, tak jsem jen nakrájela na kostičky a byla to rychlovka! :-)

7 pavel pavel | Web | 20. ledna 2013 v 11:22 | Reagovat

Ty mám rád, ale bez té šunky, nýbrž se zeleninou. :-D

8 Intuice Intuice | E-mail | Web | 20. ledna 2013 v 11:24 | Reagovat

[7]: Ty jsi jak můj přítel, ten taky moc maso nemusí a raději jen zeleninu! :-D

9 Carolsa Carolsa | Web | 20. ledna 2013 v 12:03 | Reagovat

Mňam! Začínají se mi sbíhat sliny! :D

10 Intuice Intuice | E-mail | Web | 20. ledna 2013 v 12:07 | Reagovat

[9]: Ještě tu kousíček zbyl, neváhej a přijď! :-)

11 Alis Alis | Web | 20. ledna 2013 v 13:30 | Reagovat

Šunkofleky máme také moc rádi!! U nás  se zapékají spíš měně, aby byly takové "vláčné" :-)  :-)

12 Vendy Vendy | Web | 20. ledna 2013 v 14:33 | Reagovat

Taky mi chutnají! Zvláště ty vypečené, s lehkou kůrčičkou. ;-)  :-)

13 ENILI ENILI | Web | 20. ledna 2013 v 14:41 | Reagovat

Taky u nás velmi oblíbené jídlo.Zdravím a děkuji za návštěvu.Přijď zase. :-)

14 Otavínka Otavínka | E-mail | Web | 20. ledna 2013 v 16:00 | Reagovat

Ano, tuto mňamku jsem taky kdysi dělávala, ale nyní si dělám bez vajíček a jen šunku vcelku s nudlemi a nezapečené. Přitom vzpomínám právě na Tvou mňamku, ikdyž se to nedá srovnávat. Ale ilustrační obrázek je báječný. :-)

15 Intuice Intuice | E-mail | Web | 20. ledna 2013 v 16:32 | Reagovat

[11]: Taky máme rádi, ale spíše ty propečené! :-)

16 Intuice Intuice | E-mail | Web | 20. ledna 2013 v 16:33 | Reagovat

[12]: Ano, přesně ty nám chutnají nejvíc! Jako na té fotce! :-)

17 Intuice Intuice | E-mail | Web | 20. ledna 2013 v 16:34 | Reagovat

[13]: I já děkuji za návštěvu. Pěkný večer! :-)

18 Intuice Intuice | E-mail | Web | 20. ledna 2013 v 16:36 | Reagovat

[14]: No jo, nedá se nic dělat, ale doteď vzpomínám na tvé dnešní nebo včerejší krůtí s mrkvičkou, to vypadalo taky moc dobře! :-)

19 Helena Helena | Web | 20. ledna 2013 v 16:48 | Reagovat

Ty musím někdy zase udělat.Mńam. :-D

20 Intuice Intuice | E-mail | Web | 20. ledna 2013 v 16:50 | Reagovat

[19]: Taky jsme je dlouho doma neměli! :-)

21 Katka Katka | Web | 20. ledna 2013 v 18:10 | Reagovat

Na ty tvoje šunkofleky se sliny sbíhají. Máme je taky rádi, ale někdy je mám dobré, jindy, nevím proč, hnusné. Jeden tuhej kydanec :-?

22 renuška renuška | Web | 20. ledna 2013 v 19:35 | Reagovat

Vypadají úžasně! Moc rádi je taky děláme, jen používám jiné těstoviny a já si tak říkám, že by vůbec nebylo marné vrátit se ke klasickým flekům, jako máš ty. Asi se na ně tento týden dostane :-p

23 Intuice Intuice | E-mail | Web | 20. ledna 2013 v 19:38 | Reagovat

[21]: Děkuji!  Nevím, kde je chyba... ale taky se mi někdy stává u jiných receptů - nic jsem nezměnila a přece to není vždy stejné a já nevím proč. ;-)  :-)

24 Intuice Intuice | E-mail | Web | 20. ledna 2013 v 19:39 | Reagovat

[22]: Děkuji! Z jiných těstovin to není ono, to už jsem taky zjistila. :-D Nejlepší jsou fleky, na nic jiného je nepoužívám. :-)

25 Petra Petra | Web | 20. ledna 2013 v 21:58 | Reagovat

Jedno z mých oblíbených jídel! Jen teda děláme z domácích flíčků (objednávám si je u babičky:-)) a místo vymazání pekáčku dávám trochu vyškvařené slaninky :-) . K tomu sklenici zavařené červené řepy...

26 mammo mammo | Web | 20. ledna 2013 v 22:11 | Reagovat

Milá Intuice, zrovna včera jsem na ně myslela, že je asi udělám, protože už jsme je dlouho neměli - a je to jedno z mých nejoblíbenějších jídel! :-)  Dělám je podle skoro stejného receptu, akorát do vajec přidávám trochu mléka a liju to tam asi až po dvaceti minutách, až se to trochu zapeče - nevím proč, ale přijde mi to takové vymazlenější :-) Maminka přidává ještě nadrobno nakrájenou cibulku a je to taky moc mňam :-)
Jinak, přítelova mamka to nakrájené uzené, předtím, než to tam přidá, ještě opéká na pánvi, ale rozdíl není vůbec poznat :-D

27 Intuice Intuice | E-mail | Web | 20. ledna 2013 v 22:23 | Reagovat

[25]: Hm, slaninka nemusí být špatná, dobrý tip! Červenou řepu dávám taky, jednou to, příště ono. :-)

28 Intuice Intuice | E-mail | Web | 20. ledna 2013 v 22:24 | Reagovat

[26]: Taky může být dobré! :-)

29 Latryna Latryna | Web | 21. ledna 2013 v 6:20 | Reagovat

Tak už som aj zabudla, že šunkofleky vôbec existujú!!! Dobrý nápad hodiť ich na blog a pripomenúť zábudlivcom ako som ja! Určite urobím čo najskôr! ahojky :-)

30 mammo mammo | Web | 21. ledna 2013 v 12:52 | Reagovat

[28]: Ta cibulka tomu právě dodává úplně jinou chuť a říz, ale zase jí nesmí být moc, to už je to pak takové hodně cibulové a je to spíš k horšímu. Zjistili jsme, že na 1 a půl nebo i dvě balení fleků je ideální půlka cibule velké, nebo jedna malá :-)

31 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 21. ledna 2013 v 14:11 | Reagovat

Dělám těstoviny také, ale moc je nezapékám, protože je máme rádí i se zeleninou a většinou je dělám se zbytky masa, uzeninu omezujeme. Flíčky čtvercové jsou dobré i jako zavářka do polévky fazolové i někdy  do  masového vývaru.

32 Intuice Intuice | E-mail | Web | 21. ledna 2013 v 14:25 | Reagovat

[29]: Děkuji! Mne taky inspirují blogařky, jako třeba Ty s tou roládou, musím ji zopáknout a dořešit ten tvaroh! :-D

33 Intuice Intuice | E-mail | Web | 21. ledna 2013 v 14:27 | Reagovat

[30]: No cibuli moc syrovou nemusím, třeba do salátů ji moc nedávám, ale kdyby byla předem osmahlá, tak tu mohu a ne málo! :-D

34 Intuice Intuice | E-mail | Web | 21. ledna 2013 v 14:31 | Reagovat

[31]: Já zatím raději zapečené, ale třeba časem přejdu jen k ohřátým, to dělám taky, ale pak je to úplně něco jiného. Uzené snad taky už na nic jiného nepoužívám, snižujeme spotřebu masa i uzenin, snažíme se jíst zdravěji. No ale někdy se dá zhřešit, no ne?! No a flíčky asi jinak dávat nebudu, fazolačku mám ráda bez těstovin, masové vývary spíše s nudličkami. :-)

35 mammo mammo | Web | 21. ledna 2013 v 15:47 | Reagovat

[33]: Syrovou taky nejím, blééé :-D Osmaženou ji mám taky hrozně moc ráda, nevadí mi ani u pečeného masa nebo v nějaké italské omáčce třeba. Ale před syrovou vážně utíkám, a v těch šunkaflecích je ale hrozně dobrá, a to ji předem ani nesmažím, takže ji můžu doporučit :-) Ale umím si představit ji předem osmažit třeba ještě s tím uzeným a pak to všechno i s tím výpekem nalít do těch těstovin a zapéct, to by mohla být dobrota! :-)

36 Intuice Intuice | E-mail | Web | 21. ledna 2013 v 15:59 | Reagovat

[35]: Nezlanaříš mne! Mně to chutná tak, jak to je. A basta! :-)

37 mammo mammo | Web | 21. ledna 2013 v 16:36 | Reagovat

[36]: Já Tě nelanařím! :-D Já je mám taky tak ráda, jenom svěřuji dojmy :-)

38 Intuice Intuice | E-mail | Web | 21. ledna 2013 v 16:41 | Reagovat

[37]: Jojo, všechno v pořádku! Taky se ráda bavím o jídle! :-P  :-)

39 Oli Oli | Web | 21. ledna 2013 v 21:04 | Reagovat

Tohle papáníčko taky dělám a zmizne natošup. :-D
Ale ten článek o ženě nemá chybu. Souhlasím s názorem, že by ho měli mít chlapi za povinnou četbu. I když myslím, že ten můj by neuznal jedinou větu, i kdyby to četl každý den jako Večerníčka.

40 Intuice Intuice | E-mail | Web | 21. ledna 2013 v 21:57 | Reagovat

[39]: Tento velký černý pekáč taky zmizel "natotata". No jo, je to čtení pro ženy, na to chce jistý emocionální um, což ženy mají. :-)

41 Pižlík Pižlík | E-mail | Web | 22. ledna 2013 v 19:28 | Reagovat

Šunkofleky dělám docela dost často. Dávám do nich někdy ještě i pórek. :-)

42 Margarita Margarita | Web | 22. ledna 2013 v 19:35 | Reagovat

To dělám v létě dost často, rychlé a dobré, když přijdu z práce mám rychle uvařeno. Také je dělám houbové, místo salámu, uzeného dám předsmažené houby na cibulce. Také moc dobré. ;-)

43 Intuice Intuice | E-mail | Web | 22. ledna 2013 v 19:40 | Reagovat

[41]: Nápad dobrý, ale pro mne ne. :-). Já dávám pórek dobrovolně snad jen do číny! :-)

44 Intuice Intuice | E-mail | Web | 22. ledna 2013 v 19:40 | Reagovat

[42]: Dobrý nápad, ale pro mne ne! :-) Houby nejím, snad jen syrové v lese! :-)

45 Luuc Luuc | Web | 22. ledna 2013 v 21:02 | Reagovat

fleky miluju, ale teď jsem dostala brutální chuť na ty kyselé okurky :)

46 Intuice Intuice | E-mail | Web | 22. ledna 2013 v 21:10 | Reagovat

[45]: Nejsi těhotná??? :-D

47 Margarita Margarita | Web | 22. ledna 2013 v 21:12 | Reagovat

[43]:Já když dělám houbové musím dělat i normální, máme také doma houbaře, co nejí houby. Syrové zas nechutnají mě. :-)

48 Intuice Intuice | E-mail | Web | 22. ledna 2013 v 21:14 | Reagovat

[47]: A houbaři také chutnají syrové?! :-)

49 punerank punerank | E-mail | Web | 23. ledna 2013 v 18:36 | Reagovat

Dneska jsme měli hodně podobnej oběd, akorát k těstovinám mašlím byla ostravská klobása a angl. slanina. a ještě posypat sýrem. Hele, nechceš k té rubrice zřídit ještě rozvážkovou slušbu?:) Mohla bys na mně hlavně trénovat větrníky:)

50 Intuice Intuice | E-mail | Web | 23. ledna 2013 v 20:00 | Reagovat

[49]: Děkuji za pochvaly! Rozvážkovou službu neplánuji, strávníků doma mám dost! :-)

51 punerank punerank | E-mail | Web | 23. ledna 2013 v 20:03 | Reagovat

[50]:  Jaká škoda, dělala bych ti reklamu:)))

52 Intuice Intuice | E-mail | Web | 23. ledna 2013 v 20:19 | Reagovat

[51]: Můžeš i tak, ne?! :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama