Zázračný nápoj z červené řepy

29. července 2013 v 5:00 |  Dobroty
Recept na tento zázračný nápoj jsem dostala mailem. Zalíbil se mi, že je velmi jednoduchý a zároveň hodně zdravý. Řekla jsem si, že ho zkusíme. A myslím, že jsme udělali dobře. Pije se jednou denně ráno před snídaní, po dobu nejméně dvou týdnů. Už po dvou týdnech prý pocítíme jeho léčivé účinky. Doma ho vyrábíme a pijeme denně druhý týden. Připomínám, že ho piju nejen já, ale i přítel a dospělý syn. Někdy si ho dáme i odpoledne, ale nechceme se ho přepít. Je opravdu dobrý, osvěžující.

To je náš zázračný nápoj

Pro jednu osobu potřebujeme 1 červenou řepu, 2 mrkve, 1 jablko.
Jen je očistit a nakrájet na větší kusy. My jsme tři, všechno násobíme třemi. :-)
Z tohoto množství děláme šťávu pro každého do 4 dl hrnku, doplníme vodou, aby bylo plné a nebylo husté. Jak je libo, záleží na vás.

Tento odšťavňovač používáme. Náš se jmenuje Hurom a důležité na něm je, že je ŠNEKOVÝ. Kdysi jsme měli obyčejný odstředivkový a pěkně jsme se u odšťavňování nadřeli. Tady jde všechno samo, bez námahy, jen házím do horního otvoru kusy ovoce nebo zeleniny.

Tady je to, co mi přišlo mailem:

Tento zázračný nápoj existoval již před mnoha lety, kdysi ho přírodní léčitelé v Číně doporučovali nemocným. Jistý pan Seto dokázal, že nápoj funguje tím, že se sám vyléčil ze své nemoci, z rakoviny plic. Pan Seto tvrdí, že nápoj mu doporučoval jeden slavný čínský herbolog. Pil ho tři měsíce a jeho zdraví se obdivuhodně zlepšilo, proto se rozhodl tento zázrak zdravé výživy zveřejnit.

Je to výživa dosažitelná pro každého a s minimálními výdaji, proto chce pan Seto upoutat pozornost těch, co trpí nějakým druhem rakoviny, nebo jakýkoliv jinou chorobou, upozornit je na tento zázračný nápoj (který chrání organismus před rakovinou a jinými chorobami), aby se zotavili. Podle něj tento zázračný nápoj "brzdí rozvoj rakovinných buněk tím, že posiluje obranyschopnost organismu (imunitu) ".

Z čeho se nápoj vyrábí?
Recept je velmi jednoduchý, potřebujete pouze:
1 červenou řepu
2 mrkve
1 jablko

Postup:
Vše je třeba pořádně umýt, očistit, nakrájet na malé kousky a umixovat s trochou minerálky. Můžete použít mixér, případně "Frud Juicer". Komu se žádá, může přidat i trochu citronu, aby měl nápoj občerstvujícnější chuť. Nápoj třeba vypít hned po přípravě, neskladovat!

Kdy pít tento nápoj? Hned ráno a nalačno! O hodinu později byste se měli nasnídat.

Pokud chcete, aby se výsledky dostavily rychle, pijte nápoj dvakrát denně:
Jeden pohár ráno a druhý před 17:00.
Je důležité, abyste nápoj vypili hned po jeho přípravě!

Tento zázračný nápoj účinkuje při následujících onemocněních:
1. zabraňuje vzniku rakovinových buněk / již vzniklým zabraňuje se dále rozvíjet.
2. chrání před nemocemi:
a) jater,
b) ledvin
c) pankreatu,
d) také před vředy
3. a) Posiluje plíce,
b) chrání před infarktem srdce a vysokým krevním tlakem.
4. Posilňuje imunitní systém.
5. Je dobrý na:
a) oči (zrak),
b) odstranění červených nebo unavených očí, nebo pocit sucha v očích.
6. a) Zlepšuje fyzickou kondici,
b) odstraňuje bolesti svalů.
7. Odstraní z těla škodlivé látky:
a) pomáhá se vyprázdnit, (zabraňuje zácpě),
b) pokožka bude zdravá a zářivá, pomáhá i při akné.
8. Pomůže při infekci v hrdle.
9. Tlumí menstruační bolesti.
10. Odstraní sennou rýmu.

Tento nápoj nemá žádné vedlejší účinky a má vysokou výživnou hodnotu. Je také velmi účinný, pokud potřebujete zhubnout. Pokud dodržíte správný postup, už asi po dvou týdnech si uvědomíte, že váš imunitní systém se zlepšil.

Dobrou chuť!
 

9 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Jarka Jarka | Web | 29. července 2013 v 9:19 | Reagovat

Teda červenou řepu nemám ráda, pro její zvláštní sklepně-plesnivou "vůni", ale v kombinaci s mrkví a jablíčkem to může být dobré a když jsem si přečetla, jak moc zdravé, láká mě to vyzkoušet. :-P  :-)

2 Intuice Intuice | E-mail | Web | 29. července 2013 v 9:22 | Reagovat

[1]: Zkus! I třeba jednou! Je to zdravější jak sladká limča! :-)

3 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 29. července 2013 v 9:25 | Reagovat

Červenou řepu nemusím, ale jak píše Jarka, možná v kombinaci s mrkví a jablkem bych to vypila. Nevím. Jablíčko a mrkev ale můžu v jakémkoliv množství.

4 Intuice Intuice | E-mail | Web | 29. července 2013 v 9:27 | Reagovat

[3]: Já přímo ji samotnou taky nemusím. S mrkví a jablky není tak cítit. Uvidím, jak dlouho zvládneme po ní "zdravět". :-)

5 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 29. července 2013 v 9:30 | Reagovat

[4]:Sousedka má červenou řepu, mají ji rádi, tak poprosím a zkusím. Třeba budu překvapená, ale samotnou řepu určitě ne, br

6 Intuice Intuice | E-mail | Web | 29. července 2013 v 9:32 | Reagovat

[5]: No tak vidíš, máš ji u nosu! Nebo zkus jí tam dát méně nebo více mrkviček a jablíček! :-)

7 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 29. července 2013 v 9:52 | Reagovat

[6]:Mám, teď jen ta odvaha k požití :-)

8 Intuice Intuice | E-mail | Web | 29. července 2013 v 9:54 | Reagovat

[7]: Ach jo, asi jsem to vylíčila málo barvitě! Uvědom si, že to děláš sobě pro zdraví! :-P

9 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 29. července 2013 v 9:57 | Reagovat

[8]: Vylíčila jsi to moc dobře, ale na řepu jsem prostě mrcha :-) Já se přemluvím. Jsem totiž strašně zvědavá  na to, jak to chutná. Já na zdraví popíjím takový česnekový nápoj :-D

10 Intuice Intuice | E-mail | Web | 29. července 2013 v 9:59 | Reagovat

[9]: Česnekový nápoj? Napiš, co to je! :-P

11 pavel pavel | Web | 29. července 2013 v 10:11 | Reagovat

Kompot z červené řepy si kupuji a jednou jsem si ji i udělal (podle receptu jedné blogerky) na tymiánu jako jídlo.

12 Katka Katka | Web | 29. července 2013 v 10:13 | Reagovat

Tvůj článek přišel jako na zavolanou. Řepa na zahrádce dospěla do fáze, kdy je potřeba sklidit. Zavářet se mi moc nechce a když, stejně je jí víc. Jen mi chybí ten přístroj. Mívali jsme ten nešikovný, pak jsme dlouze vybírali lepší a když se nám nepodařilo kontaktovat prodejce, usnulo to. Proto bych uvítala od tebe bližší infomace. A hlavně to, jestli šťáva z něj není plná rozmačkané napěněné dřeně, která okamžitě hnědne a je to celé nevzhledné a neláká to k pití.

13 Intuice Intuice | E-mail | Web | 29. července 2013 v 10:33 | Reagovat

[11]: Když jsme měli zahradu, taky jsme ji zavařovali jako kompot.Je zdravá, to se ví. :-)

14 Intuice Intuice | E-mail | Web | 29. července 2013 v 10:38 | Reagovat

[12]: Máme tento:
http://odstavnovace.heureka.cz/hurom-slow-juicer-do-9008/specifikace/#section

Jsme s ním velmi spokojeni. Tichý, rychlý, bez námahy, dobře se čistí. Šťáva se má pít hned, dokud v sobě má všechny živiny. Trošku pěny se třeba udělá, tu můžeš hned sejmout. Záleží na tom, co tam dáš. Pokud máš moučná jablka, která nemají šťávu, je to hustší, jak píšeš. Na mém obrázku je zatím nenaředěná, my si ji ředíme. Používáme na cokoliv, i na zeleninu, dají se šťavit i byliny, jako třeba kopřivy. Zkus, doporučuji. :-)

15 Helena Helena | 29. července 2013 v 11:53 | Reagovat

Určitě vyzkouším,červenou řepu mám moc ráda,roste na zahradě,mrkev taky a jablka se koupí. :-)

16 Intuice Intuice | E-mail | Web | 29. července 2013 v 11:56 | Reagovat

[15]: To jsou slova do pranice! Takhle se mi to líbí! :-D

17 Dáša Dáša | E-mail | Web | 29. července 2013 v 12:45 | Reagovat

Tu šťávu znám, dělá ji kamarádka. :-)
Moc mi chutná :-)  :-P

18 Intuice Intuice | E-mail | Web | 29. července 2013 v 12:51 | Reagovat

[17]: Tak prima, to jsem ráda! Zdravé a dobré! :-)

19 Janka Janka | Web | 29. července 2013 v 21:17 | Reagovat

Musí to být moc dobré a účinné, jenže já červenou řepu moc nemusím. :-(  :-)

20 Intuice Intuice | E-mail | Web | 29. července 2013 v 21:24 | Reagovat

[19]: No jo, když tu lidi nejí řepu, to jsem netušila... ;-)  :-(

21 Otavínka Otavínka | Web | 30. července 2013 v 5:34 | Reagovat

Zatím jsem měla jen řepu vařenou a z čerstvé šťavy z Natura obchodu se mě udělalo několikrát nevolno. A tak zkusím nyní, zda už to bude lepší. :-)

22 Intuice Intuice | E-mail | Web | 30. července 2013 v 9:32 | Reagovat

[21]: Čerstvou šťávu z Natura jsem neměla. Ta však nemá pranic společného s čerstvou šťávou, která se musí vypít hned, aby neztratila enzymy v ní obsažené. Už po hodině od výroby v ní není skoro nic. Zkus, uvidíš a napiš!

23 pizlik1 pizlik1 | Web | 30. července 2013 v 11:55 | Reagovat

Štáva z červené řepy je sice zdravá, ale mě nechutná. Jeden čas jsem musela červenou řepu užívat kvůli krvinkám.

24 Kitty Kitty | E-mail | Web | 30. července 2013 v 12:03 | Reagovat

Beru si to na lištu. Hned jak koupím řepu a mrkev, dám si. Jabka dozrávají... :-)

25 Intuice Intuice | E-mail | Web | 30. července 2013 v 12:15 | Reagovat

[23]: No, nedá se svítit. :-)

26 Intuice Intuice | E-mail | Web | 30. července 2013 v 12:15 | Reagovat

[24]: Prima, potěšila jsi mne! Pak napiš, zda ses omladila! :-D

27 Kitty Kitty | E-mail | Web | 30. července 2013 v 13:48 | Reagovat

[26]: To za mě napíše "zákonnej zástupce", protože batůlka nepíšou... :-P

28 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 30. července 2013 v 21:57 | Reagovat

[10]:Možná to znáš, my tuhle kůru děláme dvakrát ročně.
5 celých citronů, 30 stroužků českého česneku, 1 litr vody
Citróny umyjeme v horké vodě a nakrájíme je na kousky.
Česnek oloupeme, nakrájíme. Všechno dohromady umixujeme na kaši. Tu nalejeme do vody a necháme projít varem. Hned pak odstavíme. Přecedíme (propasírujeme) přes sítko a nalejeme do láhve. Skladujeme na chladném místě, nejlépe v ledničce.
Užívání: Pijeme denně 2 cl před jídlem (t. j. 1 malé štamprle). Buď ráno před snídaní nebo před obědem. Po 3 týdnech užívání by měl člověk kúru na 8 dní přerušit a potom zase 3 týdny pokračovat. Zápach česneku není vůbec cítit. Účinek citrónu s česnekem se projeví naplno. Odstraňuje to vápník a tuk usazený v těle a v cévách. Posiluje srdce, upravuje tlak. Užívá se jako prevence proti rakovině štítné žlázy.

29 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 30. července 2013 v 21:59 | Reagovat

[10]: Pijeme to a dělá nám to dobře. :-)

30 Intuice Intuice | E-mail | Web | 30. července 2013 v 22:38 | Reagovat

[28]: Děkuji. Neznám a opisuji si. Jistě vyzkoušíme! :-)

31 Intuice Intuice | E-mail | Web | 30. července 2013 v 22:38 | Reagovat

[29]: To věřím! :-)

32 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 31. července 2013 v 23:40 | Reagovat

[30]: Na první štamprličky vzpomínám, br, ale jak šli dny, jako by to chybělo a nakonec nám to zachutnalo :-)

33 Intuice Intuice | E-mail | Web | 31. července 2013 v 23:58 | Reagovat

[32]: Hm, hm, to je jako pro někoho s řepou - první vzpomínky... a pak si zvykneš. :-)

34 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 1. srpna 2013 v 23:12 | Reagovat

[33]:Už jsem si u sousedy objednala jednu řepu až půjde na zahradu :-)

35 Intuice Intuice | E-mail | Web | 1. srpna 2013 v 23:15 | Reagovat

[34]: Jednu na osobu na jednu ranní šťávu! My to pijeme denně od 21.7. Uvidíme, jak dlouho nás to bude bavit. :-)

36 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 1. srpna 2013 v 23:17 | Reagovat

[35]:Mého nepřemluvím, ale já to zkusím a když to bude chutnat, má řepy dost :-)

37 Intuice Intuice | E-mail | Web | 1. srpna 2013 v 23:19 | Reagovat

[36]: Muže nepřemlouvej, ale můžeš doporučit i sousedům! Uděláš něco pro jejich zdraví! :-)

38 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 1. srpna 2013 v 23:29 | Reagovat

[37]: To určitě, však souseda se ptala, cože budu tvořit, tak jsem jí řekla, tak prý počkej, až půjdu , tak vezmu tobě i sobě :-)

39 Intuice Intuice | E-mail | Web | 1. srpna 2013 v 23:34 | Reagovat

[38]: Tak to jsem na vás zvědavá! A musí se to vypít hned! Jinak to ztrácí enzymy! :-)

40 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 5. srpna 2013 v 21:34 | Reagovat

[39]:Já taky, koukám jestli nejdou na zahradu a je tu jakés ticho. Má tu děti a tak počkám.

41 Intuice Intuice | E-mail | Web | 5. srpna 2013 v 21:43 | Reagovat

[40]: To musíš ráno! :-)

42 Eva Eva | E-mail | 25. září 2013 v 1:09 | Reagovat

V původním receptu se píše nakrájet na nalé kousky a rozmixovat s minerálkou - takže se pije všechno i s dužinou. Ale v odšťavňovači je dužina mimo, piju vlastně jen tu šťávu, není to škoda? Zkoušel někdo vrátit někdo tu suchou odšťavněnou dužinu zpět do šťávy? Ptám se, protože jsem nápoj ještě nezkoušela.Díky za odpověď.

43 Intuice Intuice | E-mail | Web | 25. září 2013 v 6:43 | Reagovat

[42]: Není to škoda. Suché dužiny v dobrém odšťavňovači (šnekovém, který se otáčí pomalu) zůstává minimum. Není to půl napůl jako u rychlých hlučných odšťavňovačů. Je to fakt malilinká suchá část, kterou nestojí schovávat. Je to úplně suché. Pokud ale nemáš, možná že by to šlo i v obyčejném mixéru a vypít pak vše, ale asi to není tak dobré, jistě by kousky mohly vadit. řeknu Ti, pije to celá má rodina včetně muže a dospělého syna - upozorňuji, že to pijí rádi. :-)

44 Jarka Jarka | E-mail | 8. září 2014 v 14:12 | Reagovat

Ingredience se mají smíchat - rozmixovat v minerálce. Pít tedy ráno, hodinu před snídaní a pro rychlejší účinek jednu sklenici ráno a jednu před 17 hodinou.

45 Intuice Intuice | E-mail | Web | 8. září 2014 v 14:57 | Reagovat

[44]:Ano, tak jsem to psala. :-)

46 Stanislav Stanislav | E-mail | 15. března 2015 v 9:37 | Reagovat

Červenou řepu očistíme, oloupeme slupku a nakrájíme syrovou na kostky, velikosti kostk.cukru, denně 1 kompotovou misku.

47 Intuice Intuice | E-mail | Web | 15. března 2015 v 14:16 | Reagovat

[46]: Určitě se dá taky takto požívat.

48 marie marie | 22. března 2015 v 15:24 | Reagovat

Šťáva z řepy je skvělá, osvěžující a mám ji ráda př. s jablky a mrkví, jak píšeš, ale po vypití třeba 1 deci, mám po chvíli velké křeče v žaludku, klepu se a lezu po čtyrech, štve mne to protože mi to chutná, nevíte někdo čím to je?

49 Intuice Intuice | E-mail | Web | 22. března 2015 v 15:34 | Reagovat

[48]: Tak to slyším poprvé. Asi Ti něco ve šťávě nesedí. Pokud bys ji chtěla užívat i nadále, doporučila bych snížit množství na 2 cl a postupně zvyšovat na 5 cl atd.

50 Soňa Soňa | E-mail | 7. dubna 2015 v 9:37 | Reagovat

Taky doma zkoušíme šťávu z řepy, mrkve a jablíček už týden. Mně potom trochu bolí hlava a spouští se mi na chvíli rýma. To všechno jen asi tak na hodinu. Pak se cítím báječně. Jen jsem se nikde nedozvěděla, jak dlouho se tato kúra má praktikovat. Poradíte mi někdo prosím? :-)

51 Intuice Intuice | E-mail | Web | 7. dubna 2015 v 13:49 | Reagovat

[50]: Že bolí hlava a spouští se rýma, to je v pořádku, to se člověk čistí. Jak dlouho, to nevím, asi jak dlouho je Ti to milé, týden, tři týdny?

52 marcela zemanová marcela zemanová | E-mail | 16. dubna 2015 v 17:54 | Reagovat

můžu použít tyčový mixer?

53 marcela zemanová marcela zemanová | E-mail | 16. dubna 2015 v 17:54 | Reagovat

můžu použít tyčový mixer?

54 Intuice Intuice | E-mail | Web | 16. dubna 2015 v 20:00 | Reagovat

[53]: To by asi bylo drobkovité. A mrkev asi nerozdrtíš najemno mixérem.

55 Nurinka Nurinka | 30. června 2015 v 13:48 | Reagovat

Tak to si hned vyrobím..mám rád hrozně moc ovocené čaje

http://liran.cz/cs/13-ovocne-caje

56 intuice intuice | E-mail | Web | 30. června 2015 v 21:05 | Reagovat

[55]: Je to dobré a zdravé.

57 kristýna kristýna | E-mail | 21. dubna 2016 v 9:24 | Reagovat

Dobrý den,má se ta řepa uvařit??

58 Intuice Intuice | E-mail | Web | 21. dubna 2016 v 16:28 | Reagovat

[57]: Řepa se odšťavňuje syrová, stejně jako jablko a mrkev. :-)

59 Andy Andy | 29. dubna 2016 v 9:32 | Reagovat

Jak dlouho to pijete? Četla jsem dva týdny. Pak nějaká přestávka a znova? Po týdnu už se mi z toho dělá zle.

60 Intuice Intuice | E-mail | Web | 29. dubna 2016 v 17:48 | Reagovat

[59]: Prostě to pij tak dlouho, kolik to jde. Nesmíš se toho přepít, pak bys to dlouho nechtěla. My si to teď děláme čas od času, prostě na chuť a hlavně - na zdraví. :-)

61 Andy Andy | 30. dubna 2016 v 9:57 | Reagovat

[60]: Já to právě zkouším pit na léčbu, abych zabila ty zlý buňky. Proto jsem chtěla vědět délku a opakování.Dik

62 Intuice Intuice | E-mail | Web | 1. května 2016 v 8:11 | Reagovat

[61]: Já to jen někde četla, a tak jsme zkusili. Naštěstí jen preventivně. Přeji hodně zdraví. Myslím, že to můžeš pít, dokud Ti to jde. Přes odpor asi ne. Po čase se všeho dost přejí neb přepije. Pak si určitě udělej pausu. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama