Letní mix

8. srpna 2016 v 6:22 | Intuice |  Můj koutek
... od nás z domova...

Pořád jsem slibovala Marušce-Fukčarince , že jí ukážu naše žlutá rajčata na balkóně. Já jsem pěstovala jiné roky červená minirajčátka. Letos jsem si řekla, že to nebudu přehánět a zasadím reklamní semínka z Alberta, asi mnozí znáte. Zasadila jsem červená a žlutá a řekla jsem si, co půjde, to půjde, když nevyroste nic, nic se nestane. Červená vyrašila, ale nějak moc se jim nedařilo. Zato žlutá rajčátka rostla. Tak tady máte jeden důkazný snímek. :-)

Na balkóně nám kvetou červené muškáty. Poslední dobou jsem vsadila na ně, líbí se mi jejich červená barva. Dokonce jsem se někde na internetu dočetla, že nejenom že nejde hmyz do bytu, ale i to, že ta červená barva kytiček doma vytváří nejlepší pohodu ze všech barviček kytek doma. :-)

Líbilo se mi u Jarušky , že má stále na stole živé květiny. Moje kamarádka je má také, ale ona si je pravidelně kupuje. To ještě neumím. Tak jsem zkusila vyjít ven před náš dům "na kytičky", ale ono kde nic, tu nic, všechno posekáno. Tak jsem šla brouzdat někam dále, ale stejně jsem toho moc nenašla. Pro oživení jsem musela přidat jeřabiny. Příště budu muset vyrazit někam dál do přírody. :-)

Hodně z vás psalo, že děláte borůvkový koláč. Až jsem to nevydržela a na trhu koupila borůvky a taky jsem se pokusila o dobrotu se žmolenkou. Než byste řekli švec, byl pryč! :-)

Pak jsem byla na návštěvě u jedné kamarádky a ochutnala moučník s poetickým názvem Dunajské vlny. Našla jsem si recept na internetu a dala se do díla. Višně v rumu jsem měla v lednici od loňska. Myslím, že se dílo zdařilo. :-)

A ještě jeden moučník ke kávě, tentokrát meruňkový se žmolenkou. Koupené meruňky byly docela malé a trošku kyselejší. V koláči byly ještě kyselejší, ale to mu vůbec nevadilo, ba naopak! :-)

Jeden z obědů. Kuřecí s fazolkami v chilli omáčce. Chutnalo všem moc! :-)

Německé klobásky s grilovanou cuketou. :-)

Teď mne neukamenujte, ale rybí prsty nám chutnají. Je to rychlé jídlo a s mexickou zeleninou a bramborou ve šlupce bašta. Ne, nezapomněla jsem ji oloupat, i ve šlupce jsou vitamíny a doma takovou úpravu přímo vyžadují. :-)


Studená obložená mísa pro kamarádku. Tak to můžu vždycky, vy ne? :-)

Tak snad jste si trochu pošmákli, i když to vypadá, že doma neděláme nic jiného, než že vaříme, pečeme a hlavně jíme! Ne, ne, i jiné činnosti tu provozujeme. :-)
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Evina Evina | E-mail | 8. srpna 2016 v 7:23 | Reagovat

Mám velké štěstí,že po ránu nemám hlad. Stačí mi kafí.Jsou tam mňaminky.Já jsem si po letech taky koupila prsty.Pochutnala jsem si./U nás jsou jakékoliv ryby zakázány,tak jsem si udělala jen sobě pochutnání/
Přeji krásný sluníčkový den :-)  :-)  :-)

2 Zdenka Zdenka | E-mail | Web | 8. srpna 2016 v 8:21 | Reagovat

Moc pěkný letní mix ;-)  :-) Muškáty mám taky ráda a ty obyčejné kvetou krásně :-) A moučníky, jeden lepší než druhý a třetí :-)  :-D , já už si dala ten svůj ;-)  :-) Jídla vypadají dobře, pravda prsty nekupuju, ale proč tě za to kamenovat :-D  :-D , hlavně, že chutnají vám ;-)  :-)

3 Libby Libby | E-mail | Web | 8. srpna 2016 v 14:03 | Reagovat

Lotty,hezky Ti kvete balkon i plodí, ale mě nejvíc potěšilo, že tam máš ještě pořád tu válendu :-D A ty moučníky ostatní jídlo bych si hned dala, vypadá nádherně :-P Brambory ve slupce mám ráda a už jsem strouhala brambory ve slupce i na bramboráky :-) Na nových se to ani nepozná, aspoň doma si toho nikdo nevšiml :D  ;-)

4 chudobka1970 chudobka1970 | Web | 8. srpna 2016 v 14:31 | Reagovat

Já kamenovat rozhodně nebudu, svého času to bylo i mé i mých dětí velmi oblíbené jídlo - rybí prsty nemusí být špatné, stačí si vybrat ty dobré :-P :-D

5 Iva Iva | E-mail | Web | 8. srpna 2016 v 16:02 | Reagovat

Tak jsem měla napsaný komentík a nějak se ztratil, nevím jestli jsem nespadla do spamu. :-(
Tak ještě jednou. :-) Máš pěkné muškáty, já tyto stojací mám i v závěsných květináčích. Tvoje "papíníčko" vypadá i na fotce velice mňamkově. Rybí prsty z nemletého masa jsem kupovala vnoučatům. V poslední době je problém koupit i dobré filé. :-D  ;-)

6 děda tik tak děda tik tak | Web | 8. srpna 2016 v 16:03 | Reagovat

Červená rajčátka sice nemáš, ale zato červený muškát a to taky stačí. Kytička ve váze je náhodou hezká a přírodní. Nadělá víc parády než klasická, která brzo ovadá. Jak jsem najel na pečení, tak zjišťuji, že na Tebe vždycky zůstane jen ten poslední kousek. Hlavně když jsi něco uhájila. :-D  :-)Hezký den Mirek. Nafocené to je jak na výstavu. :-D

7 beallara beallara | Web | 8. srpna 2016 v 17:25 | Reagovat

Teda...taková nálož dobrot...nejvíce mě oslovily ty prasárničky ala žmolenkový koláč a dunajské vlny...Lotty, až jsem se poslintala, nefalšovaně polykám...
A rajčátka jsou skutečně nádherná, navíc u mě jednoznačně vedou žlutá, mají vynikající chuť :-)  :-)  :-)  :-)

8 helena-b helena-b | Web | 8. srpna 2016 v 18:45 | Reagovat

Gratuluji k tak krásným rajčátkům.
Než jsem prošla všechny ty lákavé dobroty, přišel na mne hlad :-D. Kytička s jeřabinami je překrásná. V jednoduchosti je krása. Budu se muset také vydát někam za humna na jeřabiny. ;-)

9 signoraa signoraa | Web | 8. srpna 2016 v 21:47 | Reagovat

Ještě, že jsem dnes poměrně vydatně povečeřela, jinak by mi tu kapaly sliny na klávesnici. :-D Borůvkový koláč jsem pekla, když tu byly nejen holky, ale i malá vnoučata a jen stěží jsme s mužem uhájili jeden čtvereček. Pekla jsem ho na velkém plechu a rozkrájela na 24 porcí.
Rajčátka ti rostou báječně, ta moje jsou zasažena plísní, takže sklízím rovnou do popelnice. A to jsem je pečlivě ošetřovala postřikem. Začínám přemýšlet nad tím, že se na ně už pro příště vy... Jen té práce s nimi, vypiplat sazeničku, plít plevel a té vody, co padla na zalévání. Když bych si to propočítala, tak mě jedno rajče vyjde asi na 10 korun. :-D

10 Elis Elis | Web | 9. srpna 2016 v 9:50 | Reagovat

Samé dobrůtky, dala bych si, ale nesmím, kila by šla nahoru v létě kromě ovoce by mi seděla ta obložená mísa, ale bez uzeniny... obdivuji tvé kuchařské umění a hlavně zápal pro vaření... :-)

11 Jarka Jarka | Web | 9. srpna 2016 v 17:44 | Reagovat

Šmarjá, to je dobrot. Ochutnala bych od všeho sladkého i slaného, ale úplně nejvíc mě zaujal ten moučník "dunajské vlny". Taky mám recept na moučník tohoto názvu, ale vypadá úplně jinak. Tento se mi zdá 100x hezčí a určitě i lepší. Škoda, že jsi nepřiložila i recept. :-P  :-D

12 Zdenka"ren" Zdenka"ren" | 9. srpna 2016 v 18:17 | Reagovat

Tak já bych zblajzla tu studenou mísu :-D

13 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 9. srpna 2016 v 19:30 | Reagovat

Kytička z jeřabin je moc hezká. Vzpomněla jsem na svojí babičku, která říkávala, když dozrávají jeřabiny už se chystejte do školy. A za chvíli mají děti opravdu po prázdninách, děs, jak to letí :-)  :-)

14 Van Van | Web | 9. srpna 2016 v 22:23 | Reagovat

Intuice, krásné fotečky na oko i na chuŤ. Jak jsi zmínila Jarušku a její živé kytky ve váze, vzpomněla jsem si na jeden článek o kytkách sušených nebo umělých. Oboje zavrhoval, a pokud by měl určit pořadí, pak umělé kytky lepší než ty sušené. Ale živá kytka, to je úplně něco jiného, a já to vnímám taky tak, protože mám doma ve váze tři kytky uměláče a jsou jen dekorace. Kdežto když jsem dostala tři tulipány, živé, dala jsem je do vázy a jako by pokojem zavála stopa energie...
Tvoje kytička je moc hezká, i s těmi jeřabinami, pěkně sladěná, máš vkus.
A samé dobroty jsi tu předvedla, mňam, to se nedělá, já pak musím do špajzky pro sušenky, jak mě chytá mlsná (dělám si legraci, ty moučníky máš vážně krásně vypadající a musely být i moc dobré!)
Rybí prsty? Rybí prsty jsou príma, ale musí to být ty pravé, s rybím masem, ne lisovaná drť. A skutečně se dají sehnat, jen jsou trochu dražší. :-)

15 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 9. srpna 2016 v 22:56 | Reagovat

Lotty, jsem to nevděčnice 8-O , včera jsem zapoměla přijít na "čumenduů. Rajčátka máš moc krásná. Kytka ve váze s jeřabinami nádhera, muškáty za 1*** :-D Zvedám prstík a hrozím O_O vidím tolik dobrot až tak pozdě večer. :-)

16 Hanka Hanka | E-mail | Web | 10. srpna 2016 v 21:52 | Reagovat

To je senzační mix, Lotty, rajčata máš moc pěkná, líbí se mi i muškáty a aranžmá ve váze, jenže jídlo je jídlo, to se nedá nic dělat! ;-)  :-D
Zamlouvá se mi všechno, hezky bych to prostřídala ... :-P  :-D

17 Miloš Miloš | Web | 10. srpna 2016 v 21:59 | Reagovat

Ty tři sladké koláče u mě vyvolaly Pavlovovův reflex :-) a borůvkový nejvíc.

18 Melissa Melissa | Web | 10. srpna 2016 v 23:38 | Reagovat

Tak červené muškáty to je klasika známá už od babiček:)Jinak ty koláče vypadají skvěle,ale u mně vede jednoznačně ten borůvkový:)Neboj,rybí prsty taky dělám,pěkně s brambůrkama a majonézou nebo tatarkou,je to rychlé a dobré a nikdo neprotestuje:)A obloženou mísu tu já taky můžu:) :-)  :-P  :-)

19 Intuice Intuice | E-mail | Web | 11. srpna 2016 v 8:42 | Reagovat

[1]: Evi, taky po ránu nemívám hlad. Ale tak kolem 17 hodiny, to to jede! :-D

20 Intuice Intuice | E-mail | Web | 11. srpna 2016 v 8:45 | Reagovat

[2]: Zdenko, moc děkuji. :-) Na ty obyčejné červené vsadím a na podzim si zase "vyrobím" další kousky na jaro. :-) Moučníky jsem dělala spíše pro rodinku, ale sama jsem každý ochutnala. :-)

21 Intuice Intuice | E-mail | Web | 11. srpna 2016 v 8:46 | Reagovat

[3]: Libuško, bez válendy ani ránu! Je permanentně obsazená a když tu býval kocour Macík, taky s tam často zašíval! Jo a bramboráky jsme měli v neděli! Vzpomínám na ty Tvé na terase u bazénu. :-)

22 Intuice Intuice | E-mail | Web | 11. srpna 2016 v 8:47 | Reagovat

[4]: Renatko, rybí prsty byl dovoz právě z Německa a samozřejmě byly kvalitní, Nowaco, s nemletým masem. :-)

23 Intuice Intuice | E-mail | Web | 11. srpna 2016 v 8:50 | Reagovat

[5]: Ivuš, Tvůj komentík ve spamu není. Já taky dala na ty "stojací muškáty, vyhovují mně. Prsty jsem dala značkové Nowaco" z nemleté ryby, ty nikdy nezklamou. :-)

24 Intuice Intuice | E-mail | Web | 11. srpna 2016 v 8:51 | Reagovat

[6]: Mirku, kytička vydržela čerstvá ve váze hodně dlouho. Sladké pečení, no většinou sním jeden kousek. Spíš je problém v tom, že zapomínám fotit! :-D

25 Intuice Intuice | E-mail | Web | 11. srpna 2016 v 8:53 | Reagovat

[7]: Simčo, nálož dobrot, dobře jsi to napsala! :-D Sice to nebylo v jeden den, jak to tady vypadá, ale taky jsem si pochutnala. žlutá rajčátka už jsme snědli. :-)

26 Intuice Intuice | E-mail | Web | 11. srpna 2016 v 8:56 | Reagovat

[8]: Helenko, děkuji za gratulaci. :-) Jeřabiny jsem přidala, protože jsem nenašla nic červeného, vše v blízkosti je u nás posekané. :-)

27 Evina Evina | 11. srpna 2016 v 8:56 | Reagovat

[19]:To mi povídej ???  ???  ???
Ještě o půlnoci mám ráda ovocíčko O_O
Přeji krásný den :-)
Tady bylo ráno jen 7°C O_O

28 Intuice Intuice | E-mail | Web | 11. srpna 2016 v 9:06 | Reagovat

[9]: Alenko, když Ty ke mně lezeš po večeři, kdy už je jídlo tabu! :-D Na borůvkový koláč mne nalákaly blogerky a řeknu, pro mne byl z těch vystavených nejchutnějších. Musím tento dělat častěji! :-) Taky jsem kdysi na zahradě zažila plíseň na rajčata, to je člověku pak líto, celej rok se s tím člověk babrá, tolik vody zaleje a pak je to vniveč.

29 Intuice Intuice | E-mail | Web | 11. srpna 2016 v 9:06 | Reagovat

[10]: Elis, zápal je, když mám kolem sebe jedlíky, to se pak vaří a peče samo. :-)

30 Intuice Intuice | E-mail | Web | 11. srpna 2016 v 9:07 | Reagovat

[11]: Jarko, receptík mám a měla bych ho sem vložit... snad se někdy dokopu. :-)

31 Intuice Intuice | E-mail | Web | 11. srpna 2016 v 9:08 | Reagovat

[12]: Zdenko, ta studená mísa mi na mé chuťové pohárky asi taky sedla nejvíc. :-)

32 Intuice Intuice | E-mail | Web | 11. srpna 2016 v 9:09 | Reagovat

[13]: Evi, moc děkuji. :-) Ale koukala jsem, ne všechny jeřabiny jsou uzrálé, na sousta místech jsou ještě zelené. Tyto podle mne byly výjimka. :-)

33 Intuice Intuice | E-mail | Web | 11. srpna 2016 v 9:17 | Reagovat

[14]: Vendy, děkuji moc za pochvalu. :-) Já to vím o těch květinách, za umělé na stole (2. fotka - žluté) se stydím, taky mám nějaké sušené - kroucenou vrbu a nějaké trávy a slaměnky, no, budiž. Ale asi je to špatné to mít doma a vědět, že to není dobře. Tulipánky, jé, ty by se mi líbily. Moje známá  si kupuje čerstvé kytky stále, pořád má na stole čerstvou kytku a mně se moc líbí. Není to jen jednou za rok, kdy má narozeniny. Třeba se to naučím. :-)

34 Intuice Intuice | E-mail | Web | 11. srpna 2016 v 9:19 | Reagovat

[15]: Marti, Ty jedna nevděčnice! :-D  Na dobroty se má chodit po ránu, proto tu jsou vystavené od 5:00 hodin! :-D

35 Intuice Intuice | E-mail | Web | 11. srpna 2016 v 9:21 | Reagovat

[16]:: Hanko, Ty dovedeš člověka potěšit! Jsem ráda, že jsem potěšila i já Tebe. No a jídlo, na něj nalákám blogerky vždy! :-)

36 Intuice Intuice | E-mail | Web | 11. srpna 2016 v 9:22 | Reagovat

[17]: Miloši, borůvkový i na mých chuťových pohárcích na jazyku vede. :-)

37 Intuice Intuice | E-mail | Web | 11. srpna 2016 v 9:23 | Reagovat

[18]: Melisso, tu tatarku na smažených rybách mne naučil jeden dospívající syn kamarádky a od té doby to dělávám, je to úžasná kombinace. :-)

38 Intuice Intuice | E-mail | Web | 11. srpna 2016 v 9:25 | Reagovat

[27]: Evi, ovoce asi není špatné. To jen ti hubení vymysleli, že je v něm hodně cukru a mělo by se jíst omezeně. Ale za dob našich babiček se jedlo ovoce stále, venku, kde co našli. A byli tlustí? Ne!
U nás večer taky bylo 8 stupňů, takže ráno bylo podobné jako u vás, ale nekoukala jsem. :-)

39 Hanka Hanka | E-mail | Web | 11. srpna 2016 v 20:58 | Reagovat

[35]: Je fajn, že se tak hezky doplňujeme, Lotty. ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama