Losos aneb co vaří můj syn

4. září 2017 v 5:00 | Intuice |  Dobroty
Před pár týdny jsem na blogu u Kitty v komentáři psala,že recepty s rybami moc nemusím.
A proč?
Máme je relativně často k obědu v práci, kde si nemohu z jídel vybírat
a odhlašovat si je taky nechci.
Proč?
Něco jíst musím a ryba je přeci zdravá.
Tady uvidíte, že občas si rybu přece jen doma dáme.


Toto je dílo mého mladšího syna.
Ten má ryby moc rád a občas i nějaké sám udělá pro celou rodinu.
Tak co, dali byste si?

Máte rádi ryby a sami si je připravujete?
 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Alka-fejetony Alka-fejetony | E-mail | 4. září 2017 v 8:32 | Reagovat

Byly doby, kdy jsem se mohla utlouct po pstruhovi - to se ještě dal koupit živý v rybárně...

2 Jarka Jarka | Web | 4. září 2017 v 8:47 | Reagovat

No to koukám s čím se dá také ryba udělat. Mrkev s hráškem a bramborami občas vařím, ale bývá k tomu jiné maso než rybí. Tato kombinace mě překvapuje a láká k ochutnání. Syn je šikovný kluk! :-P

3 Miloslava Miloslava | Web | 4. září 2017 v 8:52 | Reagovat

Dobrý tip na oběd na neděli,protože už mám na týden jídelníček sestaven a taky ráda dělám tu zeleninku k lososu. Máš doma dobrého kuchaříka... :-)  :-)  :-)

4 Zdenka Zdenka | Web | 4. září 2017 v 14:33 | Reagovat

Losos u nás taky jednou za čas byl na jídelníčku ;-)  :-) Jenže dcera už pár měsíců maso nejí a tak pro sebe ho nekupuji :-( Šikovný syn :-)  :-)

5 Eliss Eliss | Web | 4. září 2017 v 15:15 | Reagovat

Já ryby miluju! 8-)

6 Janinka Janinka | E-mail | Web | 4. září 2017 v 15:33 | Reagovat

Já mám ryby docela ráda, nejpřijatelnější je pro mně ve formě obalované aljašské tresky v kostce, jsem strašná konzerva :-D. A pak mám ještě ráda rybu se zeleninou v konzervě - je to typická polská dobrota - drcená ryba, cibule, rajský protlak, vařená rýže, paprika - zní to divně, ale je to dobrota, něco jako naši pečenáče v rajském protlaku :-).

7 helena-b helena-b | Web | 4. září 2017 v 16:02 | Reagovat

Ryby mám moc ráda. Můžu říct, že je konzumujeme skoro každý týden. Kapra si necháváme na Vánoce obaleného jako řízek. Jinak je to pstruh na másle, posolený, okořeněný a pokapaný citronem, opečený na pánvi. Filety v jakékoliv úpravě. Jednou jsm někde jedla rybu se zelninou, upravenou jako lečo. Ryby jsou fain, jenom musí být chutně upravené. :-)

8 dinosaurss dinosaurss | Web | 4. září 2017 v 18:13 | Reagovat

Vypadá to skvěle, naprosto lahodně... Já mám ryby teda moc rád. :-)

9 děda tik tak děda tik tak | Web | 4. září 2017 v 18:21 | Reagovat

Toho se nezříkám a ryby můžu v každé podobě. Jediné co jsem ještě neměl, tak to je úhoř. Znalci tvrdí, že to nemá chybu. :-)

10 Lukas Lukas | Web | 4. září 2017 v 19:11 | Reagovat

Nádhera... ba co víc, bylo by možné to označit i za dietní jídlo. Což je další plus. Jednoduché, zdravé i dobré. :-|

11 chudobka1970 chudobka1970 | Web | 4. září 2017 v 23:43 | Reagovat

Ryby nemusím. Jedla jsem je, když byli kluci malí, sotva se odstěhovali, utla jsem je skoro úplně...

12 Melissa Melissa | Web | 5. září 2017 v 14:09 | Reagovat

Vypadá to moc dobře,povedlo se mu to:)Po pravdě,já ryby taky moc nemusím.Ne,že by mi nechutnaly,ale vadí mi na nich ty kosti a kostičky,kterých se bojím.Občas ale udělám vyjímku a udělám filé nebo rybí prsty-takové ty dobré a kvalitní,obojí nám chutná:) :-)

13 Marie Marie | E-mail | Web | 5. září 2017 v 15:31 | Reagovat

Synovi gratuluji. Muži jsou výborní kuchaři. Určitě bych si vystavenou porci dala. Můj zeť má vaření jako koníčka a já jsem byla vždycky zpocená až někde, když jsem měla hostit jeho rodinu, abych něco nepokazila. Když pochválil a všechno vždy vylízal, teprve jsem se uklidnila. :-D

14 Libby Libby | E-mail | Web | 6. září 2017 v 16:07 | Reagovat

Lotty, máš šikovného syna, ten můj taky rád vaří, ale bohužel jenom u sebe doma, ale u mě ne :-D Lososa bych si dala, víš že jsem ho ještě nikdy nejedla :-( Ryby mám ráda všechny a míváme často aspoň filé nebo makrely :-)

15 Iris Iris | E-mail | Web | 6. září 2017 v 19:21 | Reagovat

Jo, lososa můžu i já :-)

16 Miloš Miloš | Web | 6. září 2017 v 21:46 | Reagovat

Losos se považuje za lahůdku, ale já ryby nejím, výjimkou je tuňák v plechovce, kde není cítit rybí pach.

17 Natálie Natálie | Web | 7. září 2017 v 16:28 | Reagovat

ryby mám moc ráda :) jen je moc neumím zařadit do svého jídelníčku.. takže spíše výjimečně..

18 Liliana Landštejnská Liliana Landštejnská | Web | 7. září 2017 v 20:08 | Reagovat

Na ryby moc nejsem, ani v práci si je na oběd nedávám. Když maso, tak radši kuřecí nebo vepřové :-)

19 Siren Siren | E-mail | Web | 8. září 2017 v 9:04 | Reagovat

Na jeho chut si nikdy nepřijdu, nechutná mi :/.

20 Intuice Intuice | E-mail | Web | 8. září 2017 v 21:57 | Reagovat

[1]: Alko, utlouct jsem se po rybě nikdy nemusela. ;-)  :-)

21 Intuice Intuice | E-mail | Web | 8. září 2017 v 21:58 | Reagovat

[2]: Jarko, u nás se to zase dělá nejvíc takhle, s tou zeleninou a brambory. :-)

22 Intuice Intuice | E-mail | Web | 8. září 2017 v 21:59 | Reagovat

[3]: Miluško, tak pak napiš, zda rybička v neděli přeci jen byla na talíři! :-)

23 Intuice Intuice | E-mail | Web | 8. září 2017 v 22:00 | Reagovat

[4]: Zdenko, u nás taky jen jednou za čas, zakazuji ryby často, mně nevoní při přípravě! :-)

24 Intuice Intuice | E-mail | Web | 8. září 2017 v 22:00 | Reagovat

[5]: Eliss, to by sis se synem rozuměla. :D

25 Intuice Intuice | E-mail | Web | 8. září 2017 v 22:02 | Reagovat

[6]: Jani, já také nejraději kostky! :D  A to v trojobale! :D  To by mne zajímalo, co je to za dobrou konzervu, kde ji kupuješ, kolik stojí , jak je velká a jak se jmenuje? Jiank mám ráda zavináče, pečenáče, uzenáče, ale ty vařené, dušené tolik ne. :-)

26 Intuice Intuice | E-mail | Web | 8. září 2017 v 22:02 | Reagovat

[6]: Jani, já také nejraději kostky! :D  A to v trojobale! :D  To by mne zajímalo, co je to za dobrou konzervu, kde ji kupuješ, kolik stojí , jak je velká a jak se jmenuje? Jinak mám ráda zavináče, pečenáče, uzenáče, ale ty vařené, dušené tolik ne. :-)

27 Intuice Intuice | E-mail | Web | 8. září 2017 v 22:04 | Reagovat

[7]: Heleno, pstruhy na másle taky můžu, ale jsou nyní dost drahé. Kapra nemusím, už pro ty kosti. :-)

28 Intuice Intuice | E-mail | Web | 8. září 2017 v 22:05 | Reagovat

[8]: dinosaurss, děkuji! Líbí se mi taky ta barevnost na talíři. :-)

29 Intuice Intuice | E-mail | Web | 8. září 2017 v 22:06 | Reagovat

[9]: Mirku, tak úhoře jsem neměla, ale platýze ano. :-)

30 Intuice Intuice | E-mail | Web | 8. září 2017 v 22:07 | Reagovat

[10]: Lukáši, ano, toto jídlo má všechny tři plusy! :-)

31 Alka Alka | E-mail | 8. září 2017 v 22:07 | Reagovat

[20]:...a stavíte se na tom "scuku", co tu pořádá Kitty 12. 09. :?

32 Intuice Intuice | E-mail | Web | 8. září 2017 v 22:07 | Reagovat

[11]: Renatko, asi to tak dopadne i u nás, ale mladší syn zatím bydlí zatím u nás. :-)

33 Intuice Intuice | E-mail | Web | 8. září 2017 v 22:09 | Reagovat

[12]: Melisso, toto se synovi povede pokaždé. :-) Prsty taky mohu, jsou bez kostí. :-)

34 Intuice Intuice | E-mail | Web | 8. září 2017 v 22:10 | Reagovat

[13]: Maruško, spocená až někde! :D

35 Intuice Intuice | E-mail | Web | 8. září 2017 v 22:12 | Reagovat

[14]: Libuško, ale ten můj taky vaří u sebe, bydlí totiž stále ještě u mne! :D  Losos je fakt dobrý, pro mne snad nejlepší ryba, ještě pstruh a treska. Doporučuji! :-)

36 Intuice Intuice | E-mail | Web | 8. září 2017 v 22:12 | Reagovat

[15]: Iris, taky říkám, ten se dá. :-)

37 Intuice Intuice | E-mail | Web | 8. září 2017 v 22:13 | Reagovat

[16]: Miloši, taky mi ta rybina u ryb vadí, zvláště při přípravě. :-)

38 Intuice Intuice | E-mail | Web | 8. září 2017 v 22:14 | Reagovat

[17]: Natálie, když je máš ráda, určitě je do jídelníčku zařadíš, někam se přece jen vejdou, třeba na oslavy. :-)

39 Intuice Intuice | E-mail | Web | 8. září 2017 v 22:15 | Reagovat

[18]: Liliano, kuřecí u mne taky vede! :-)

40 Intuice Intuice | E-mail | Web | 8. září 2017 v 22:15 | Reagovat

[19]: Siren, nevadí, já taky nejím všechno! :-)

41 Intuice Intuice | E-mail | Web | 8. září 2017 v 22:17 | Reagovat

[31]: Alko, nestavím, nejsem doma. Psala jsem i Kitty, že jedu na dovolenou. Parádně si to užijte a už se těším na články z cuku, od všech. Každá blogařka v jiné verzi. Snad se nepoperete! :D

42 Alka Alka | 9. září 2017 v 6:45 | Reagovat

[41]:Vy si užijte dovču! :-)

43 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 9. září 2017 v 8:00 | Reagovat

[34]: No, to jsem já. :-(

44 Intuice Intuice | E-mail | Web | 9. září 2017 v 8:00 | Reagovat

[42]: Alko, moc děkujeme. :-)

45 Intuice Intuice | E-mail | Web | 9. září 2017 v 8:01 | Reagovat

[43]: Maruško, jako ta tréma? To bych do Tebe neřekla! :-D

46 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 9. září 2017 v 12:45 | Reagovat

[45]: pravopisné chyby a tréma také.... :-)

47 Ježurka Ježurka | Web | 9. září 2017 v 17:05 | Reagovat

Já se dobrovolně a bez mučení přiznávám, že ryby fakt nemusím. Jedině obalené v trojobalu a nebo podušené na másle a posypané sýrem, ale to nesmí mít kosti.

48 padesatka padesatka | E-mail | Web | 9. září 2017 v 20:37 | Reagovat

Milá Lotty,
díky za pozvání, dám si moc ráda... :-)

49 padesatka padesatka | E-mail | Web | 9. září 2017 v 20:38 | Reagovat

[1]: Milá Alko,
chodím pstruhy kupovat na trh na Náplavku v Praze, zabijou ho přímo před Vámi...ale to máte asi z ruky.

50 padesatka padesatka | E-mail | Web | 9. září 2017 v 20:40 | Reagovat

[17]: Konečně někdo, kdo ryby rád... :-)

51 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 10. září 2017 v 16:46 | Reagovat

Lososa, pstruha i kapra můžu. V zimě u nás na farmářském trhu udí pstruhy přímo na místě, a to je fakt lahůdka :-)

52 outcry outcry | Web | 10. září 2017 v 20:55 | Reagovat

Zrovna dnes jsem měla filé od mojí budoucí tchýně. Rybami tedy nepohrdnu, ale jiné maso mi už docela problém dělá :)

53 Ajka Ajka | Web | 11. září 2017 v 0:53 | Reagovat

Šikovný kuchařík! :-)

54 Alka Alka | 11. září 2017 v 8:15 | Reagovat

[49]:Sto kiláků na Hradčanskou, pak na Náplavku - totéž zpět; čas cesty celkem cca 5 hodin...jo, to je z ruky... ;-)

55 Jana Jana | 11. září 2017 v 22:24 | Reagovat

Můj manžel miluje ryby a mohl by je jíst obden. Já mám ráda jen ty bez kostí a těch moc není. :-)

56 Iva Iva | E-mail | Web | 14. září 2017 v 10:47 | Reagovat

Ryby máme dost často. Manžel nemá rád kosti, tak většinou vybírám bez kostí. Lososa je drahý, tak ho máme jen "svátečně". ;-)
Ten synův vypadá báječně. :-)

57 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | 17. září 2017 v 18:37 | Reagovat

Nooo, tak to bych si dala, taková jídla miluji :-)

58 Intuice Intuice | E-mail | Web | 18. září 2017 v 21:44 | Reagovat

[46]: Maruško, tu trému bych do Tebe neřekla. :-)

59 Intuice Intuice | E-mail | Web | 18. září 2017 v 21:46 | Reagovat

[47]: Libuško, já je dřív jedla více, ale poslední dobou je nedělám a nechávám to na synovi. Což není naštěstí denně, rybu bych často nechtěla, ale když udělá, dám si. :-)

60 Intuice Intuice | E-mail | Web | 18. září 2017 v 21:46 | Reagovat

[48]: Míšo, až bude zase na stole, ozvu se! :-)

61 Intuice Intuice | E-mail | Web | 18. září 2017 v 21:47 | Reagovat

[49]: Míšo, Alka to má do Prahy tak daleko, jako já. :-)

62 Intuice Intuice | E-mail | Web | 18. září 2017 v 21:48 | Reagovat

[50]: Míšo, ryby miluje ne tolik lidí. Asi proto, že u nás ryb zase tolik není. Myslím tom třeba přímořské státy. :-)

63 Intuice Intuice | E-mail | Web | 18. září 2017 v 21:49 | Reagovat

[51]: Evi, čerstvou rybu jsem asi nikdy nejedla. :-)

64 Intuice Intuice | E-mail | Web | 18. září 2017 v 21:50 | Reagovat

[52]: Outcry, a bylo to filé už upravené rovnou k jídlu?

65 Intuice Intuice | E-mail | Web | 18. září 2017 v 21:50 | Reagovat

[53]: Ajko, kuchařík má jen dost omezený sortiment jídel. :-)

66 padesatka padesatka | E-mail | Web | 18. září 2017 v 21:51 | Reagovat

[60]:,[61]: Milá Lotty,
tak to mám k vám taky děsně daleko...to budu mít večeři studenou... :-D

67 Intuice Intuice | E-mail | Web | 18. září 2017 v 21:51 | Reagovat

[54]: Alko, k názoru se přidávám, jakoby kamenem dohodit do Prahy, že?! :-)

68 Intuice Intuice | E-mail | Web | 18. září 2017 v 21:51 | Reagovat

[55]: Jani, ryby bez kostí, to mi vyhovuje! :-)

69 Intuice Intuice | E-mail | Web | 18. září 2017 v 21:52 | Reagovat

[56]: Ivuš, my lososa máme taky jen svátečně, či přesněji řečeno - když je v akci! :-D

70 Intuice Intuice | E-mail | Web | 18. září 2017 v 21:53 | Reagovat

[57]: Ronnie, vidím, že mladým ryby docela šmakují! :-D

71 Intuice Intuice | E-mail | Web | 18. září 2017 v 21:53 | Reagovat

[66]: Milá Míšo, elektrická trouba nebo mikrovlnka by to nezachránila? ???  :-)

72 padesatka padesatka | E-mail | Web | 18. září 2017 v 21:55 | Reagovat

[71]: Určitě, jen jsem se chtěla vymluvit, proč nepřijedu...jsi fakt daleko... ;-)

73 Intuice Intuice | E-mail | Web | 18. září 2017 v 21:58 | Reagovat

[72]: Tomu rozumím, pro mne jsi taky hodně daleko! :D

74 Marie Marie | E-mail | Web | 19. září 2017 v 10:12 | Reagovat

[58]: u mně platí, že když vařím a peču, normálně o nic nejde, vždy se podaří, i když experimentuju, ale když mám připravit pohoštění hostům, tak potentuju i úplně běžně připravovaný pokrm. Katastrofa byly svatební koláčky. První svatbu syna jsem si nechala koláčky upéct v pekárně a byla to jedna hrůza. Moc těsta a jen snad půl milimetrový proužek nádivky, hnusný blivajz. Na druhou svatbu jsem se připravila. Ta se konala za měsíc po té první. Byla to svatba dcery a tak musí všechno klapnout do puntíku. Řekla jsem o recept na výborné koláčky mojí maminky a rady, jak na to. Se dvěma těsty se pracovalo jako s listovým. Tukové a kynuté se překládalo, mezi tom odpočívalo. Bylo to pracné, ale na ty koláčky jsem byla pyšná a těšila se, jak při dceřiné svatbě všichni padnou na hubu. :-D No padli. Premiéra byla fiasko. Kynuté těsto mi praskalo a tukové z něho vylézalo a při pečení samozřejmě vzniklo něco neidentifikovatelného, beztvarého, potečeného marmeládou s posypkou někde  na boku té neforemné hroudy. A co teď? Upekla jsem něco plněného z kupovaného listového těsta.....Takže u mne, když o něco jde, tak už jsem nervózní. :-)

75 Intuice Intuice | E-mail | Web | 19. září 2017 v 19:45 | Reagovat

[74]: Tak takové velké akce jsem v rodině neměla, ale rozumím. Mně taky, když to nejméně potřebuji, něco neztuhne nebo naopak je moc husté. S kynutým moc  nemám zkušenosti, bojím se ho. Pak jsem se ho naučila a nyní už zase nějakou dobu nedělám. Takže se zase bojím, že nevykyne. Ach jo.

76 Hošanda Hošanda | E-mail | Web | 24. září 2017 v 20:30 | Reagovat

Ryby mám ráda. U rodičů vždy byla v lednici nějaká ryba. Táta byl vášnivý rybář a kuchař. Měl je fantasticky upravovat.

77 Intuice Intuice | E-mail | Web | 25. září 2017 v 14:11 | Reagovat

[76]: Alenko, v dětství jsem ryby měla asi tak málo, jako je dělám sama, na vánoce a pak filé, někdy lososa, pstruha ve svátek. :-)

78 Vendy Vendy | Web | 8. října 2017 v 20:54 | Reagovat

Krásně naservírovaná porce! Taky bych si s chutí dala... syn umí nejen vařit, ale i nachystat na talíř tak, aby jídlo oku lahodilo. :-)

79 Intuice Intuice | E-mail | Web | 8. října 2017 v 22:03 | Reagovat

[78]: Vendy, to máš pravdu, vypadá to krásně barevně. My často děláme hlavní jídla takhle pestře se zeleninou, mnohdy i čerstvou. Snažíme se jíst pestře a zdravě. :-)

80 Van Van | Web | 22. října 2017 v 17:10 | Reagovat

[74]: Vzpomněla jsem si na mou mámu, když vařila pro své synovce, teda spíš pekla. Když si něco naplánovala, koláče, buchty, štrůdl, nikdy se jí to nepovedlo. Ne že by to bylo úplné fiasko, dalo se to jíst vždycky, ale nemělo to ten správný efekt. Když pekla koláče jen tak, od oka, z plezíru, protože se zrovna rozhodla pro koláče, byly jak peřinka, nadýchané, nádherně nakynuté, chuťově skvěle vyladěné... prostě jedna báseň. Ale když něco pekla cíleně, coby výslužku pro děcka... nic moc. :-(  :-)

81 Van Van | Web | 22. října 2017 v 17:10 | Reagovat

[80]: Teda vařila pro své vnuky, synovci to byli pro mě, špatně jsem se vyjádřila :-D

82 Intuice Intuice | E-mail | Web | 22. října 2017 v 20:41 | Reagovat

[80]: Prostě když se člověk nejvíc snaží, nejvíc se to pokazí. Murphyho zákon. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama